talianska vášeň

Mascarpone koláč

Koláč s macarpone môže byť zložitý, ale i jednoduchý. My si ukážeme, jednoduchý a rýchly spôsob, keď vás prekvapí návšteva. Tento koláčik patrí medzi lacnejšie pokrmy, takže by sa všetky suroviny, okrem mascarpone mali nájsť u vás doma. Tento koláčik môže byť sezónny, takže naň môžete dať čerstvé ovocie alebo zmrazené, to je už len na vás. Najviac sa na tento koláč hodia, jahody alebo čierne alebo bobuľové ovocie.  Na tento koláč budeme potrebovať:

Suroviny na korpus:  4 – 5 vajec, 4 PL lyžice polohrubej múky, 4 polievkové lyžice kryštálu, 1 balíček vanilkového cukru, 1 prášok do pečiva, (papier na pečenie alebo alobal, ktorý si vymastíme tukom a hrubou múkou)

Suroviny na krém: Vyberieme jednu väčšiu misku a jednu vyššiu odmerku. Zoberieme vajíčka a oddelíme žĺtka od bielka. Žĺtky dáme do väčšej misky a bielky do odmerky.  K žltkam pridáme cukor a vymiešame eklektickým mixérom, žĺtka zblednú, keď sú hotové.  To isté urobíme aj s bielkami a vyšľaháme sneh.  Potom k žltkam dáme polohrubú múku, kypriaci prášok a sneh. Celú hmotu zľahka premiešame a dáme na plech, kde sme si dali papier na pečenie.  Hmotu dávame do rozohriatej rúry na 180 stupňov, približne na 40 minút. Cesto je urobené ak má zlatistú farbu a po pichnutí špajdľou, by na nej nemalo nič byť.  Teraz si urobíme plnku, ktorá je jednoduchá spojíme ovocie spoločne s mascarpone.

Túto zmes rozotrieme na vychladený koláč a smelo podávame. Je to veľmi chutná dobrota, ktorá je za pár minút.

Mohlo by vás zaujímať:


Tento záznam bol zaslaný Zákusky s mascarpone a označený , , , . Záložka je tu.

Similar posts

Komentáre sú uzavreté.